future i nostalgia - musicserver.cz">

Dua Lipa je v songu "Houdini" stále docela future i nostalgia

15.11.2023 08:02 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Dua Lipa zvládla s pouhými dvěma deskami hodně: nastřádat si kupu hitů, ukázat kolegyním, jak se dělají pořádné živé show, a vůbec dát popu opět originální, i když na druhé řadovce "Future Nostalgia" trochu z retra těžící tvář. Na její třetí studiovku tudíž čekají zástupy fanoušků.

Těm rodačka z Londýna v minulých měsících předhodila alespoň duet "Sweetest Pie" s Megan Thee Stallion a hit "Dance The Night" z filmové "Barbie". Nyní ale konečně začíná další fázi své kariéry s novinkovým singlem "Houdini".

Na něm, stejně jako na celém chystaném albu, spolupracovala s Dannym L Harlem a Kevinem Parkerem z Tame Impala, tedy se jmény, která byste u popové hvězdy zrovna nečekali. Trojice nechala pilotní singl chytře jet v dozvuku zmíněné druhé kolekce, ale i tak nejde přeslechnout téměř čistě elektronický zvuk a hudební detaily charakteristické právě pro kapelu druhého zmíněného producenta.

Jinak se samozřejmě jedná o šlapající taneční hit, jaké Dua Lipa prostě umí. Nečekejte ale, že se jeho text zaobírá slavným kouzelníkem a eskamotérem. "Houdini ztělesňuje pocit, kdy se noc ve čtyři hodiny ráno chýlí ke konci a vy jste unavení a zpocení, ale prostě nechcete, aby párty skončila," vysvětluje netradiční titul skladby samotná zpěvačka.

Trošku ale zamrzí doprovodný vizuál. Ten, až na několik posledních desítek sekund, spíše vypadá, jako by Dua Lipa a členové její taneční crew ve zkušebně trénovali na vystoupení a prozatím si jen tak procvičovali nějakou choreografii. Ale třeba je "Houdini" pouze ochutnávka a ten opravdový velký singl teprve přijde. I s pořádným videoklipem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY